Duyuru
2020-2021 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılı için Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı
30 Aralık 2020 | 19:19

 

 

Gazi Üniversitesi 
2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı
 Bahar Yarıyılı Lisansüstü
Yabancı Uyruklu Öğrenci Alım Takvimi 

  Adayların çevrimiçi başvurusu ve başvuru onayları
  (15 Ocak 2021 saat 17:30’da sona erecektir.)

04 - 15 Ocak 2021
  Kayıt hakkı kazanan adayların ilan edilmesi 25 Ocak 2021
  Kayıt hakkı kazananların kesin kayıt tarihleri 01 - 03 Şubat 2021

 

ÇEVRİMİÇİ BAŞVURU 


Kriter ve Kontenjan Bilgileri için tıklayınız.

Sıralama Puanı Hesaplama Oranları için tıklayınız.

Lisansüstü başvuru yapan tüm adaylar;

* Yükseköğretim Kurulu ve Gazi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen Yönetmelik, Yönerge, Usul ve Esaslarına uymakla yükümlüdür. Detaylı bilgi için tıklayınız.

* Lisansüstü programlara öğrenci kabul sürecine ilişkin muhtemel değişiklikler, Enstitümüz web sayfasında duyurulacağından adayların bu sayfayı düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir.

* Başvuru tarihleri esnasında yaşanabilecek yoğunluktan dolayı Enstitümüz ile iletişime geçmek amacıyla kullanılabilecek telefon hatlarında sıkıntı yaşanabilmektedir. beogrenci@gazi.edu.tr e-posta adresine taleplerinizi iletebilirsiniz.
 

Lisansüstü başvuruları öncesinde yapılması gerekenler;

  1. Öncelikle başvuru yapmak istediğiniz programın tüm şartlarını inceleyiniz.  (Program şartlarına uymayan tüm başvurular geçersizdir/iptal edilir)
     
  2. E-Devlet üzerinden mezuniyet bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizde eksik ya da yanlışlık var ise mezun olduğunuz üniversite ile iletişime geçiniz. (Gazi Üniversitesi mezunlarının mezun olduğu fakülte ya da enstitüye başvurması gerekir)
     
  3. Yüksek Lisans programlarına, lisans diplomasına sahip olan ve kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek adaylar başvurabilir.
     
  4. Doktora programlarına Yüksek Lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.
     
  5. 06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olmuş veya bu tarihten önce tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırarak mezun olmuş öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.
     
  6. Yurt dışı üniversite mezunları ise Yükseköğretim Kurulu Denklik/Okul Tanıma Belgesini, Diplomasını ve Mezuniyet Not Dökümünün asıllarını 04-15 Ocak 2021 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Enstitümüz öğrenci işlerine ibraz etmesi gerekmektedir. (Aksi takdirde başvuru iptal edilir)
     
  7. ALES belgenizi, ÖSYM web sayfasından doğrulama kodlu olarak PDF formatında bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. ALES sınav puanları 5 yıl geçerlidir. GRE/GMAT eşdeğerlik tablosu için tıklayınız;  (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programı başvuruları için zorunludur.)
     
  8. Gazi Üniversitesi TÖMER Türkçe en az B2 düzeyi belgesi veya Gazi Üniversitesi TÖMER tarafından onaylanmış belgenin PDF formatında bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir.
     
  9. Biyometrik özellikli vesikalık fotoğrafınızı başvuruda kullanmak üzere JPEG formatında bilgisayarınıza yükleyiniz. (Aksi takdirde başvuru iptal edilir.)
     
  10. Yönetmelik gereği, “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” Başka bir yükseköğretim kurumunda tezli yüksek lisans/doktora programında kaydınız bulunması durumunda başvurunuz iptal edileceğinden, diğer kayıtlarınızı sildirmeniz gerekmektedir.
     

Lisansüstü başvuru ve onay işlemleri;

  1. Başvuru esnasında sisteme kayıt olurken kullanacağınız e-posta adresiniz şahsınıza ait, şifresini bildiğiniz ve de aktif olarak kullandığınız bir e-posta adresi olması son derece önemlidir. Başvuru sonrasında e-posta adresi değiştirme işlemi yapılamaz.
     
  2. Adayların, Gazi Üniversitesi bünyesinde toplamda en fazla iki lisansüstü programa başvuru hakkı bulunmakta olup, tercih sıralamasına dikkat edilmelidir. Adayın her iki tercihini de kazanırsa yalnızca bir programa kesin kayıt yaptırabilir.
     
  3. Lisansüstü başvuru işlemlerinizi https://obs.gazi.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx  web adresinden yapabilirsiniz.  İstenilen tüm bilgi ve belgeleri başvuru sistemine yüklemeniz gerekmektedir.
     
  4. Başvuru esnasında verilen bilgilerin ve yüklenen belgelerin eksik/hatalı olması durumundan aday sorumludur.
     
  5. Başvurularınız ve işlemleriniz sonrasında mutlaka ONAY vermeniz gerekmektedir.

 

background image