KESİN KAYITTA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
(Lütfen dikkatlice okuyunuz...)

Doktora Öğrencileri için tıklayınız..
Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri için tıklayınız..
Örgün Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri için tıklayınız..
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri için tıklayınız..

KESİN KAYITTA İSTENİLEN BELGELER
(Tüm belgelerin asılları ibraz edildiği takdirde fotokopileri kabul edilecek olup, başvuru sayısı kadar evrak teslim edilecektir.)

1. Lisans/yüksek lisans geçici mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı veya onaylı sureti, lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için YÖK tarafından verilmiş denklik belgesi (Yabancı uyruklu adaylar için diplomanın aslı veya onaylı fotokopisi ile yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tercümesini ibraz etmeleri gerekmektedir)
  2. Yüksek lisansa başvuran adaylar için lisans, doktora programına başvuranlar için lisans ve yüksek lisans not dökümü aslı veya onaylı süreti
    Not: Yabancı uyruklu adaylar için not dökümünün aslı veya onaylı sureti ile yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tercümesini ibraz etmeleri gerekmektedir.
  3. ALES belgesi veya eşdeğeri olarak kabul edilen GRE, GMAT vb. sonuç belgesi
  4. Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (Merkezi yabancı dil sınavlarından veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birine ait: İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Farsça, Çince ve Japonca)
  5. Hak kazandığı programa kesin kayıt yaptırmak istediğine dair dilekçe (Dilekçe örneği için tıklayınız.)
  6. Erkek adaylar için son 6 ay içerisinde alınmış Askerlik Durum Belgesi (yabancı uyruklu adaylar hariç)
  7. 3 adet biyometrik (5x6 cm boyutlarında beyaz arka fonlu) özellikli vesikalık fotoğraf
  8. Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi
  9. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kesin kayıt hakkı kazanlar, başka bir yüksek öğretim kurumuna (Önlisans, Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans) kayıtlı ise 129 TL yatırıldığına dair banka dekontu (Gazi Ün. Halkbank Sabit Ödeme Hesabı)
  10. Tezsiz programlar için banka dekontu.
    1. Uzaktan Öğretim Tezsiz programlar için en az 3 ders ücreti olan 1800.TL nin yatırıldığına dair banka dekontu. (Gazi Ün. Halkbank Kısmi Ödeme Hesabı)
    2. Örgün Tezsiz programlar için en az 3 ders ücreti olan 900.TL’nin dair banka dekontu. (Gazi Ün. Halkbank Kısmi Ödeme Hesabı)