Duyuru
TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği (BiGGAnahtar) Online Bilgilendirme Semineri
13 Haziran 2019 | 10:29

BiGGAnahtar Programı 2019 yılı 2. Grup Çağrısı açıldı! Detaylı bilgi ve başvuru için gazibigg.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 1 Temmuz 2019. Ayrıca 20 Haziran tarihinde saat 13:00’te online bilgilendirme semineri düzenlenecektir. Online bilgilendirme semineri için kontenjan sınırlıdır. Online seminere katılmak isteyenlerin, be@gazi.edu.tr adresine İsim Soyisim ve E-Posta bilgisi içeren bir e-posta göndermeleri gerekmektedir. İletilen e-posta'ya online seminerin bağlantı adresi gönderilecektir.

Gazi Teknopark tarafından yürütülen BiGGAnahtar Programı, teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimci adaylarını, ücretsiz eğitim ve mentorluklarla TÜBİTAK 1512 2. Aşama başvurusuna hazırlayarak, TÜBİTAK’tan 200.000 TL ye kadar Teknogirişim Sermaye desteği ile şirketleşmelerini sağlayan bir programdır.

Gazi Teknopark’ın, 2017 yılı itibariyle TÜBİTAK 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olarak yürüttüğü  BiGGAnahtar programı ile yola devam eden 42 girişimci, TÜBİTAK’tan toplam 7.100.000TL hibe almaya hak kazanmıştır. Bugüne kadar yürüttüğü çağrılardan, sonuçları belli olan 4 çağrı için toplamda %60 bir başarı oranına ulaşan Gazi Teknopark, 2019 yılında başarılara birlikte devam edeceği girişimcilerini arıyor.

BiGGAnahtar Programında Sizi Neler Bekliyor ?

• Ücretsiz kanvas iş modeli, iş planı hazırlama ve sunum eğitimleri
  • Ücretsiz teknik, ticari ve iş planı mentorlukları
  • Eğitim/mentorluk süreci boyunca Anahtar Atölye’de ücretsiz ön prototipleme desteği
  • Eğitim/mentorluk süreci boyunca Anahtar Ön Kuluçka’dan ücretsiz faydalanma imkanı
  • TÜBİTAK tarafından kabul edilen iş fikirleri için 200.000 TL’ye kadar hibe desteği
  • Destek almaya hak kazanan girişimciler için, TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje süresi boyunca Anahtar Kuluçka’dan ücretsiz faydalanma imkanı

Kimler Başvurabilir ?

• Üniversitelerin, örgün yüksek lisans ve doktora öğrencileri,
  • Üniversitelerin, örgün lisans, örgün yüksek lisans veya doktora derecelerinden herhangi birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış mezunlar,
  • Üniversitelerin, 1 yıl içerisinde mezun olabilecek örgün lisans öğrencileri,
  • Tüm başvuru sahipleri için ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak şartı aranmaktadır.
  • Tüm başvuru sahipleri için daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında sermaye desteği almamış olmak şartı aranmaktadır.

Detaylı bilgi ve başvuru için: gazibigg.com