Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü ev sahipliğinde 3. Uluslararası Bilişim ve Bilgisayar Bilimleri Konferansı düzenlendi.
Konferans açılış konuşmalarıyla başladı. Konferansın ilk açılış konuşmasını Üniversitemiz Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Tüfekci yaptı. Günümüzde bilgi ve teknolojinin sürekli olarak geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Aslıhan Tüfekci, Bilişim Enstitüsü olarak bilişim ve bilgisayar bilimleri alanında daha da büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini söyledi. Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Tüfekci, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise Üniversitemizin bilim ve teknolojiye verdiği önemi her geçen gün daha da artırdığını ifade ederek “Ulusal ve uluslararası düzeydeki bu tür etkinliklerle akademik dünyaya katkıda bulunmaktan da onur duyuyoruz. Bu konferans, bilişim ve bilgisayar bilimleri alanındaki son gelişmeleri, yenilikleri ve geleceğe dair vizyonları paylaşmak, ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenleri, araştırmacıları ve endüstri profesyonellerini bir araya getirmek amacını taşıyor” dedi.
Prof. Dr. Musa Yıldız, bu konferansın, bilgi teknolojileri dünyasındaki güncel konulara ışık tutacağına ve katılımcılar arasında verimli bir bilgi alışverişi sağlayacağına olan inancını da ifade etti.
“Gazi Üniversitesi, Bilişim Enstitüsü olarak, bilgi ve teknolojiye olan bağlılığımızı sürdürerek, genç yetenekleri destekleyerek ve uluslararası iş birliklerini güçlendirerek, bilişim ve bilgisayar bilimleri alanında daha da büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu konferansın önemli bir kilometre taşı olacağına inandığını dile getirdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, konferansın başarılı geçmesi temennisiyle konuşmasını tamamladı.
Programın son açılış konuşmasını ise Doç. Dr. Paul Clarke yaptı. Prof. Dr. Clarke, konuşmasında “Yazılım Mühendisliği için Meta-İnsan Sistemleri: Sistem Geliştirmenin Geleceğine Bir Bakış” konusuna değindi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.